2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: kivándorlás

33 cikk 1/4 oldal

Good bye, London!

A magyar ki- és bevándorlás pontos adatai, okai és gazdasági következményei még mindig nincsenek tisztázva. A statisztikusok csak becslések alapján dolgoznak.

Vissza lehet jönni

Szinte nem telik el úgy egy hét, hogy az MSZP vagy valamelyik hasonlóan viharvert ellenzéki csoportosulás ne jajveszékelne amiatt, hogy kivándorlási válság van Magyarországon.

Könnyen válsággá fajulhat a venezuelaiak kivándorlása

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) pénteken figyelmeztette a nemzetközi közösséget: könnyen válsággá fajulhat a venezuelaiak jelentős mértékű kivándorlása a szomszédos dél-amerikai és az olyan országokba, mint az Egyesült Államok, Kanada és Spanyolország. Hivatalos források szerint 2018-ban a Spanyolországban benyújtott menedékkérelmek 40 százaléka venezuelai kérelem volt.

Már nincsen arca

A 49 éves Lungu az egyik legsikeresebb és legtöbb idegen nyelvre fordított kortárs román író. Egyetemi előadóként, szerkesztőként, két éve pedig szenátorként is dolgozik.

Álproblémát feszeget az MSZP

Bár a nemzetközi és hazai felmérések szerint is csökkent a kivándorlás hazánkból az elmúlt években, az MSZP válságstáb és önálló államtitkárság felállítását követeli a kormánytól az ügyben.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.