2023. május 30., kedd, Janka, Zsanett napja

Címke: kiválás

5 cikk 1/1 oldal

Sorsdöntő esztendő

Nemcsak az EP leendő összetétele múlik a választások eredményén, hanem a következő Európai Bizottságé is, a kifutómodellként is feltűnően szószátyár Jean-Claude Juncker utódlása.

Barnier: semmivel nem lenne igazolható a rendezetlen Brexit

Semmi nem igazolhatja az Egyesült Királyság „rendezetlen kiválását” az Európai Unióból, mindkét fél számára ártalmas lenne, ha megállapodás nélkül szűnne meg a brit EU-tagság – hangsúlyozta Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója csütörtökön Brüsszelben.

Kalifornia nem kér Trumpból

Az Igen, Kalifornia nevű civil szervezet 2019-re tervezi az ügydöntő népszavazás kiírását a leggazdagabb amerikai állam kiválásáról az unióból.

Az alapítók szerint a kiválási folyamatnak mielőbb meg kell kezdődnie

Az Európai Unió elődjének hat alapító tagországa azt szeretné, ha Nagy-Britannia a lehető leghamarabb elkezdené az unióból való kiválás folyamatát – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a hatok külügyminisztereinek szombati berlini tanácskozásán.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.