2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: kiva

31 cikk 1/4 oldal

Szilveszterig három kedvező adózási mód választható

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a kormány több speciális adózási formát kínál a vállalkozásoknak, amelyek jövőre – az adócsökkentés politikájának köszönhetően – még kedvezőbbé válnak.

Vonzóbb adózási forma lett a kiva

A kormány kampányt indít a kiva népszerűsítésére: azt kívánják elérni, hogy legalább 40 ezerre emelkedjék az azt választó cégek száma – jelezte Izer Norbert.

Nagy pénzek a kicsiktől

A katásoknak és a kivásoknak ezzel együtt sincs okuk panaszra, hiszen a két egyszerű vállalkozási adó megfizetésével sokat spórolnak meg az érintett gazdasági szereplők.

PM: szombattól kétszeresére nőtt a kiva belépési határa

December elsejétől megduplázódik, ötszázmillióról egymilliárd forintra nő a kisvállalati adó (kiva) belépési határa – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) szombati közleményében.

A kiva választásával jövőre több százezer forintot meg lehet spórolni a közterheken

A kisvállalati adóval (kiva) az áttérésre jogosult vállalkozások jövőre akár több százezer forintot is megspórolhatnak a közterheken, ezért érdemes kipróbálniuk a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátorát, amely segít a legoptimálisabb adózási forma kiválasztásában – hívja fel a figyelmet szaktárca.

Alacsony adókkal segítik a kisvállalkozásokat

Valósággal megrohanták a kisvállalkozások az adóhivatalt: az elmúlt másfél évben 110 ezer kisebb gazdasági szereplő csatlakozott a katához és több mint húszezer közepes cég a kivához.

Nagy segítség a kisvállalkozóknak

Havonta 50-60 ezer forintot is megspórolhatnak a legkisebb cégek a 2013 óta bevezetett kedvezményes lehetőségek révén.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.