2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: kitörés

25 cikk 1/3 oldal

Mintegy félszázszor tört ki az Anak Krkatau Indonéziában

Negyvenkilenc alkalommal tört ki pénteken Indonéziában az Anak Krakataunak – Krakatau gyermekének – is nevezett tűzhányó, a hatóságok két kilométeres sugarú körre növelték a vulkán körüli biztonsági övezetet – közölte egy helyi tisztviselő.

Újra kitört a Sinmoe vulkán Japánban

Két és fél hónap után újra kitört Japánban a Sinmoe vulkán – közölte pénteken a japán meteorológiai szolgálat.

Váratlanul kitört a Merapi-vulkán az indonéziai Jáva szigetén

Váratlanul kitört péntek reggel a Jáva szigetén lévő Merapi-vulkán, Indonézia legaktívabb tűzhányója, amelynek három kilométeres körzetében evakuálást rendeltek el a hatóságok. A hamu miatt ideiglenesen lezárták a yogyakartai nemzetközi repülőteret.

Hawaii: a Kilauea vulkán lávát lövell ki magából

A Hawaii Nagy Szigetén lávafolyamokat kilövellő Kilauea vulkán helyi idő szerint vasárnap estig mintegy 30 házat pusztított el és csaknem 2000 embert kényszerített otthona elhagyására.

Roma rendőr a faluban a példakép

Az őstermelő szülők legidősebb gyermeke a Jezsuita Roma Szakkollégium segítségével elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, és ma már készenléti rendőrként szolgál.

Balin a legmagasabb szintű riasztást adták ki az Agung vulkán kitörése miatt

A legmagasabb, négyes szintű, „vörös” riasztást adta ki hétfőn hajnalban az indonéz katasztrófavédelmi hatóság a Bali szigetén lévő Agung vulkán hét végén kezdődött kitörése miatt, és azonnali távozásra szólította fel a vulkán 8-10 kilométeres körzetében élőket.

Négy várost borított be vulkáni hamuval egy tűzhányó Japánban

Négy japán várost borított be vulkáni hamuval a szigetország Mijazaki prefektúrájában egy tűzhányó, amely második napja lövell ki magából füst- és hamufelhőt – közölte a japán meteorológiai intézet csütörtökön.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.