2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: kitelepítés

43 cikk 1/5 oldal

Embereket kellett kitelepíteni az éjszaka hirtelen lezúdult eső miatt Vasban

Tizenhárom ingatlanból negyven embert telepítettek ki és helyeztek el ideiglenesen a helyi művelődési házban a Vas megyei Hegyhátszentjakabon, mert az éjszaka hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt a Vadása tórendszernél a két tavat elválasztó védműnél több helyen megcsúszott a föld, suvadások keletkeztek - közölte szombaton reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Kilométeres lávakígyó tekereg

Egy hete vulkánkitörés kezdődött Hawaii Leilani Estates nevű területén, lakóházak közvetlen közelében, jó 15 kilométer távolságban az aktív Pu’u ’O’o krátertől. Ez a vidék meglehetősen ritkán lakott terület, azonban mindez figyelmeztető jel lehet akár az új-zélandi Auckland lakóinak is – hasonló ott is történhet.

Hawaii: a Kilauea vulkán lávát lövell ki magából

A Hawaii Nagy Szigetén lávafolyamokat kilövellő Kilauea vulkán helyi idő szerint vasárnap estig mintegy 30 házat pusztított el és csaknem 2000 embert kényszerített otthona elhagyására.

Hetvenegy éve kezdődött a felvidéki lakosságcsere

Németh Zsolt szerint végig kell gondolni, mit lehet tenni a jobb szlovák–magyar viszonyért, aki a diplomácia mellett a civil szervezetek és az egyházak szerepét is hangsúlyozta.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.