2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: Kiszsolna

5 cikk 1/1 oldal

Előkerült egy újabb Szent László-falkép

Néhány hete az erdélyi Medgyestől tíz kilométerre fekvő Somogyom falu evangélikus templomának falán egy eddig ismeretlen Szent László-freskótöredékre bukkantak a restaurátorok.

Mentőöv Szent Péternek

Világhírt hozott Kiszsolnának a középkori temploma. Sportdiplomácia, elszánt kivitelezők és a kormányzati akarat segíti a magyar vonatkozású műemlékek megismerését.

Összefogással mentik meg a kiszsolnai freskót

A magyar kormány a külhoni műemlékek megmentésére indított Rómer Flóris-terv keretében nyújtott ötmillió forintos támogatást az épület állagának a megőrzésére.

Állami támogatással mentik meg a kiszsolnai evangélikus templomot

Magyar állami támogatással mentik meg az összeomlástól az erdélyi Kiszsolna (Jelna) szász evangélikus templomának a szentélyét, amelyben Giotto di Bondone Navicella című elpusztult mozaikjának a hű freskómásolatát találták meg az év elején a Möller István Alapítvány örökségvédői.

Abbingh, a jószolgálati követ

Egy klasszis holland kézilabdázó, a világbajnoki ezüstérmes Lois Abbingh a ksizsolnai templom megmentésének jószolgálati nagykövete.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.