2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: kistarcsa

10 cikk 1/1 oldal

Gázolt a HÉV Kistarcsán

Elgázolt egy nőt a HÉV Kistarcsán csütörtök reggel – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ne csak őrizd, gyűlöld is!

A kistarcsai önkormányzat évek óta nagy erőfeszítéseket tett a kistarcsai internáltak emlékének megőrzése érdekében. Most lehetőség ­nyílik az internálótábor muzeális bemutatására.

Múzeum lesz a kistarcsai táborból

Félmilliárd forintos kormányzati támogatással épül múzeum, kiállítóhely és könyvtár a volt kistarcsai internálótábor területén – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Kis­tarcsán.

Mentés másként

Kistarcsán találunk egy mentőgyárat, ahonnan csak az Országos Mentőszolgálatnak hetente öt-hat csúcsszuper mentőautót szállítanak.

Rengeteg az ismeretlen tényező a társasházból kizuhant kislány ügyében

A tényállás pontos tisztázása és feltárása előtt nem szabad „előre ítéletet mondani” a társasházból kizuhant kislány ügyében, szándékos bűncselekmény gyanúja nem merül fel, viszont „innentől válik sok ismeretlenessé az egyenlet” – mondta Filó Mihály büntetőjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kizuhant egy kislány a negyedik emeletről Kistarcsán

Kizuhant egy hároméves kislány szombat reggel egy kistarcsai társasház negyedik emeleti lakásából – közölte a rendőrség a honlapján. Győrfi Pál, a mentők szóvivője azt mondta, hogy a gyermeket újra kellett éleszteni.

A kistarcsai internálótábor mártír püspökére emlékezünk

Boldog Meszlényi Zoltánra, a kistarcsai internálótáborban 65 évvel ezelőtt, 1951. március 4-én mártírhalált halt püspökre emlékezik a magyar katolikus egyház – mondta el Monostori László, érseki irodaigazgató-helyettes a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, valamint az M1 aktuális csatornán.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.