2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Kiss László

50 cikk 1/5 oldal

Titok

Azt a pillanatot nem írják meg a hírportálok, mikor valaki arra az elhatározásra jut, hogy megír/megjelentet/nyilvánosság elé tár valamit, amiről eddig hallgatott.

Hullámverés

Hol van már a riói olimpia, most „csak” egy rövid­pályás világbajnokság előtt állnak úszóink. Ennek lett volna az előhírnöke/főpróbája a hét végi ob Százhalombattán, abban az uszodában, amelynek homlokzatáról pár hónapja rohammunkában verték le a bő ötven évvel korábban erőszaktevés bűnébe esett helyi legenda, Kiss László nevét.

Civil kritika az ellenzéknek

Nemcsak a kormánypártokat, de az ellenzéket is élesen bírálják az egykor fekete ruhás ápolónőként megismert Sándor Mária mozgalmának tagjai.

Per indul a bűnügyi adatok megismeréséről

Megérkezett csütörtökön a bírósághoz az a keresetlevél, amelyben a fővárosi levéltár az adatvédelmi hatóság júniusi határozatának felülvizsgálatát kéri Kiss László 1962-es büntetőügye kapcsán.

A jövő hónapban indul a NASA missziója egy aszteroidára

Az amerikai űrügynökség, a NASA a jövő hónapban indítja el projektjét, amelynek keretében egy űrszonda mintát vesz a Bennu elnevezésű aszteroidáról és 2023-ban visszatér a Földre – mondta Kiss László csillagász az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán.

Adatvédelmi hatóság: jogtalanul adták ki Kiss László ítéletét

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) szerint Budapest Főváros Levéltára jogellenesen adta ki egy újságírónak a Kiss László – az úszók volt szövetségi kapitánya – és társai által elkövetett bűncselekmény ügyében 1962-ben meghozott ítéletet.

Áldozata megbocsátott Kiss Lászlónak

Takáts Zsuzsanna Kiss László bocsánatkérésével lezártnak tekinti az ügyet, ahogy a volt úszókapitány is – mondta Nagy Henrik az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az ügyvéd szerint Kiss virágcsokorral érkezett az irodájába, alapvetően egy rövid, jó hangulatú beszélgetés zajlott.

Kiss megkésett bocsánatkérése

Bocsánatot kért szerda délelőtt Kiss László, az úszószövetség korábbi kapitánya Takáts Zsuzsannától, akit megerőszakolt 1961-ben.

Már nem díszpolgára Százhalombattának Kiss László

A helyi képviselő-testület egyhangúlag elfogadta Kiss László lemondását a százhalombattai díszpolgári címről, és az uszoda sem viseli már a nevét – jelentette be Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület) polgármester szerdán a képviselő-testület rendkívüli – zárt – ülése utáni sajtótájékoztatón. Kiss László az alpolgármesteri tisztségéről már április 7-én lemondott.

Bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától Kiss László

Kiss László bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától, és megbánta cselekedetét – mondta Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület), Százhalombatta polgármestere az úszóedző felhatalmazása alapján szerdán, a rendkívüli képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón.
50 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.