2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: Kiss J. László

21 cikk 1/3 oldal

A Zöldekkel és a liberálisokkal állhat össze Merkel

Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a szeptember 24-i német szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a legvalószínűbb az úgynevezett Jamaica-koalíció, amelyben a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió (CDU/CSU) lenne a kancellárt adó párt, és tagja lenne a Szabad Demokrata Párt (FDP), valamint a Zöldek.

Merkel, az alternatíva nélküli vesztes

Alternatíva nélküli vesztesként jellemezte Angela Merkel kancellárt Kiss J. László Németország-szakértő. A Corvinus Egyetem tanára az MTI-nek adott interjújában a vasárnapi berlini tartományi választásokat értékelve hangsúlyozta, hogy bár az önálló tartománynak számító fővárosban folytatódott az eddigi trend, a nagy néppártok, köztük a konzervatív CDU térvesztése, és a tőle jobbra elhelyezkedő, bevándorlásellenes, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt előretörése, a kancellárnak jelenleg még sincs alternatívája. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kényszerülne menekültpolitikájának módosítására.

Európai katonai unió jöhet létre a britek kilépésével

Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnésével megnyílik az út egy alapvetően francia-német együttműködésen alapuló európai védelmi és biztonsági unió előtt – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.