2023. december 4., hétfő, Borbála, Barbara napja

Címke: Kiss Gy. Csaba

6 cikk 1/1 oldal

Tegnapi történelem: A V4 Európa lelkiismerete

Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz – mondta az Európai Unió megalakulásakor Robert Schuman kereszténydemokrata politikus. Jelenleg inkább az utóbbi látszik megvalósulni, hiszen az európai döntéshozók szinte öngyilkos módon adják fel a keresztény értékeket, miközben nem tesznek semmit a migráció és az iszlám térhódítása ellen - hangzott el az ECHO TV Tegnapi történelem című műsorában. Mai európai gondolkodók szerint az unió kettészakadhat a keresztény-nemzeti hagyománytisztelet és az ultraliberalizmus mentén. Az Európai Unió a jelenlegi szerkezetében fenntarthatatlan, nem tudja megoldani az olyan kérdéseket, mint a demográfiai válság, vagy éppen az identitásválság.

Régi emberek

Őszinte örömet okozott, hogy idén Kiss Gy. Csaba lett a Polgári Magyarországért Alapítvány díjazottja, akinek egyetemi szobájában egyetlen kép látható.

Kiss Gy. Csaba lett a 2017-es polgári díjazott

Kiss Gy. Csaba magyar irodalom- és művelődéstörténész, az MTA doktora, címzetes egyetemi tanár kapta idén a Polgári Magyarországért díjat – jelentette be tegnap Balog Zoltán.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.