2023. május 30., kedd, Janka, Zsanett napja

Címke: KISOSZ

13 cikk 1/2 oldal

Meghosszabbítaná a nyári szezont a Balatoni Kör

A jó idő tükrében csaknem másfélezer dél-balatoni vendéglős, büfés, divatáru-kiskereskedő is folytatná az idényt. Nem zárni vagy temetni, hanem újranyitni kell ilyenkor a szezont

Eredményes volt a szezon

Továbbra is nehezíti a közepes és a családi vállalkozások helyzetét a gyakorlott, szakképzett vendéglátós szakemberek hiánya a Balatonnál.

Lasszóval kell fogni a szakképzett vendéglátósokat a Balatonnál

A Balatonnál az idei turisztikai szezonban nagy hiány van a gyakorlattal rendelkező szakemberekből, elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból, a helyzetet ugyan enyhíti a diákok nyári munkába állása, de szükség volna állami szerepvállalásra is – mondta Kertész Rezső ügyvezető társelnök a KISOSZ (Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete) dél-balatoni turisztikai szezonindító fórumán, szerdán Balatonszárszón.

Lesznek kiadó büfék a Balatonnál

Mit várnak az áfacsökkentéstől, a minimálbér-emeléstől a Balaton környéki ágazati szereplők, és lesz-e elegendő vendéglátós szakember az idei üdülési szezonban?

Jogkövetők a cégek a Balatonnál

A vendéglátósok mellett a strandjáték-árusítókra és az egyéb szezonális szolgáltatókra is egyre kevesebb a vevők részéről érkező panasz.

Nem lesz zárva üzlet a Balatonnál

Kétségtelenül kevés a jó szakember, ennek ellenére nincs veszélyben a balatoni vendéglátás – állítja a tó környéki kisvállalkozókat képviselő szervezet.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.