2020. július 6., hétfő, Csaba napja

Címke: Kiskunsági Nemzeti Park

10 cikk 1/1 oldal

Vadnyugati táj az ország közepén

Mára a pusztának csak nagyjából egytizede maradt meg természetközeli állapotában, erdősítések és szántók zsugorították a területét.

Vízpótlás vagy félsivatag?

Ha a klímaváltozás jellege megmarad, akkor talán csak a Duna–Tisza-közi homokhátság magasabb felén veszélyeztetettek a talajvízkészletek.

Nádast gyérítenek a bivalyok Bakson

A húsz bivalytinó nemcsak a nádas gyérítését és folyamatos karbantartását végzi majd el, de gyakorlatilag vizesélőhely-helyreállítást is végeznek a húszhektáros területen.

Madárparadicsommá válhat a tiszaalpári Nagy-tó

Idén befejeződik a tiszaalpári Nagy-tó helyreállítása, így madárparadicsommá alakulhat az évente több száz madárnak otthont adó tó, amely ráadásul fontos pihenő- és táplálkozóhely vonulási időszakban is – tájékoztatta az MTI-t Ugró Sándor.

Pumik, mudik, pulik, komondorok és kuvaszok találkozója Bugacon

Valamennyi magyar pásztorkutyafajtával: pumival, mudival, pulival, kuvasszal és komondorral is találkozhatnak az érdeklődők a Magyar Pásztorkutyák Találkozóján szombaton Bugacon, ahol a tenyésztők minden fajtából a legszebb példányokat sorakoztatják fel.

Helikopterrel razziáztak a Kiskunságon

A Készenléti Rendőrség légi rendészei egy MD 500-as, Kismadár becenevű helikopterrel segítettek kecskeméti rendőröknek fenntartani a rendet a Kiskunsági Nemzeti Parkban és a közeli településeken
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.