2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: király

23 cikk 1/3 oldal

A román alkotmányos monarchia álma

Az alkotmányos monarchia ügyében tartandó népszavazás felelőtlenül felvetett ötlete mindenesetre további akciókhoz szolgálhat kiindulási és hivatkozási pontként.

Meghalt az utolsó román király

Elhunyt az utolsó kelet-európai uralkodó, akit a második világháború vége még a trónján ért. Mihály román királyt tegnap, kilencvenhat évesen svájci rezidenciáján érte a halál.

A spanyol király elfogadhatatlannak tartja a katalán kiválást

Újfent elfogadhatatlannak nevezte a spanyol uralkodó a katalán függetlenségre irányuló törekvéseket. VI. Fülöp az Asztúria Hercegnője-díj péntek esti oviedói átadóján hangsúlyozta, Katalónia a 21. századi Spanyolország része és az is marad.

Európa recsegő eresztékei

Lehet-e tüneti kezeléssel meggyógyítani Spanyolországot, néhány száz bilincs visszafogja-e a katalán törekvéseket? Aligha hunyászkodik meg néhány millió katalán.

A szaúdi király új trónörököst nevezett ki

A szaúdi király megfosztotta tisztségétől eddigi trónörökösét, 57 éves unokaöccsét, és 31 éves fiát, az eddigi helyettes trónörököst tette meg a korona elsőszámú várományosává – jelentette szerda reggel az SPA szaúdi állami hírügynökség.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.