2020. november 25., szerda, Katalin napja

Címke: kínzás

18 cikk 1/2 oldal

CIA-börtönök: rossz pont Romániának és Litvániának

A két ország az Emberi Jogok Európai Bíróságának szégyenpadjára került, miután a testület felfedte: az amerikai hírszerzés segítségével mindkét országban potenciális terroristákat kínoztak.

A londoni rendőrség kínzások miatt emelt vádat

Vádat emelt a londoni rendőrség Charles Taylor egykori libériai elnök volt felesége ellen a libériai polgárháború idején elkövetett kínzások miatt – jelentették szombatra virradóra hírügynökségek.

ENSZ: széles körben elterjedt a rabok kínzása Afganisztánban

Széles körben elterjedt Afganisztánban a „hadifoglyok” kínzása, a rossz bánásmódot a biztonsági erők is alkalmazzák, dacára Asraf Gáni elnök korábbi ígéreteinek és az új jogszabályoknak – derült ki az ENSZ által hétfőn közzétett jelentésből.

Oroszlánkölykök

A hágai Nemzetközi Bíróságon először a napokban kezdődött meg egy gyermekként „besorozott” katona pere. A vádak borzalmasak.

Eltűnt mexikói diákok – Mexikó akadályozta a vizsgálatot

Az Amerika-közi Emberi Jogi Bizottság (CIDH) független nyomozócsoportja azzal vádolta meg a meg a mexikói kormányt, hogy akadályozta a nyomozást az eltűnt 43 diák ügyében, és elítélte azt, hogy a mexikói hatóságok saját nyomozásuk során megkínoztak gyanúsítottakat.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.