2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: kína

1411 cikk 1/142 oldal

Kína, a panda (2.)

Az USA harcba indult a mai kínai államfő, Hszi Csin-ping két stratégiai célja ellen. Azaz támadja az egy út, egy övezet céljait, amelyek lényege az USA kiszorítása vagy legalábbis háttérbe szorítása.

Sokan kérik az ENSZ-t, hogy foglalkozzon a kínai ujgurok ügyével

Tizenhét civil szervezet fordult hétfőn azzal a kéréssel az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához (UNHRC), hogy rendeljen el vizsgálatot a körülbelül egymillió ujgur ügyében, akiket jelentések szerint átnevelő táborokban tartanak fogva az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen.

Hidegháború indulhat a Csendes-óceánon

Japán kerülhet az amerikai–kínai szembenállás középpontjába, amennyiben Amerika véglegesen felmondja az INF-szerződést, mindeddig ugyanis ez az amerikai–szovjet paktum tartotta vissza Washingtont attól, hogy közepes hatótávolságú rakétákat telepítsen a csendes-óceáni térségbe. Az egyezmény felrúgása így – a japán sajtó szerint – gyökeresen eltérő geopolitikai helyzetet fog teremteni.

Okosruha lógás ellen

A délnyugat-kínai Kujcsou tartományban található Zsenhuaj város 11. számú iskolájának diákjai intelligens egyenruhában járnak.

Guaido: a vezeuelai kormányváltás Moszkva és Peking számára is kedvező volna

A venezuelai kormányváltás az ország két legjelentősebb külföldi hitelezője, Oroszország és Kína számára is kedvező lenne – jelentette ki a Reuters hírügynökségnek helyi idő szerint csütörtökön adott interjúban Juan Guaidó, aki az ország ideiglenes államfőjének kiáltotta ki magát.
1411 cikk 1/142 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.