2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: kilakoltatás

23 cikk 1/3 oldal

A hajléktalanellenes demagógia

Olyan nincs, hogy liberális követelésre a kormány vagy az önkormányzat ingyen ad lakásokat. Nem tud úgy adni bárkinek is bármit, hogy azt valaki mástól előtte el ne vette volna.

Jogi tanácsot kaphatnak az adósok

Adott esetben a család- és gyermekjóléti szolgálat megkeresése is indokolt lehet: a rászorulók itt segítséget kaphatnak a lakhatás, az ellátás és az étkezés kapcsán.

Kevesebb a kilakoltatás, mint tavaly

Ennek ellenére egyes ellenzéki szereplők arról beszélnek, hogy kilakoltatási hullám jöhet, tíz-, de akár százezrek is utcára kerülhetnek.

Szigorították a kilakoltatásokat

A cél az, hogy az adóst és családját csak akkor lakoltathassák ki, ha a jegyző a rendelkezésére álló keretek között megpróbált gondoskodni a család lakhatásának biztosításáról.

Áradnak a folyók Romániában, több száz embert kellett kilakoltatni

Árvíz pusztít Romániában, ahol az ország középső és keleti részén 48 órája szinte megszakítás nélkül esik az eső: a térségben lakóházakat és utakat öntött el a hegy- és dombvidéken lezúduló ár, több mint kétszáz embert kilakoltattak szombaton.

Utcai front

A kilakoltatások előzményeiről, például a Gyurcsány-korszak aljas devizacsapdájáról nem tett említést a DK. Ki emlékszik arra már…

Kevesebb lakáskiürítést hozhat az idei esztendő

Sajátos hangulatkeltés zajlik a kilakoltatások ügyé­ben, amivel a legtöbbet a nehéz helyzetben lévő adósoknak ártanak a különféle politikai és más megszólalók – reagált az elnök.

Egyre több ingatlant adnak el a végrehajtók

2015 egészében nagyjából 2300 esetben jártak el a végrehajtók, tavaly már 3200 körül volt az ügyek száma, idén pedig az előzetes adatok 3600 alkalomról szóltak.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.