2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: Kieselbach Galéria

16 cikk 1/2 oldal

Pizsamában a strandon

Tanulható, elsajátítható-e a csábítás eszköztára? ­Fegyver-e a csábítás? Ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a Kieselbach Galéria A csábítás fegyvere című tárlatán.

Közös misszió az online festménypiac megtisztítása

Kieselbach Tamás és csapata rendezte Magyarországon az első online aukciót, az üzleti lehetőségeken túl is elkötelezettek a magyar festészet ügye és méltó reprezentálása mellett.

Az újrafelfedezés esélye

Vass Elemér képeiből nyílt kamaratárlat a Kieselbach Galériában. Ma talán csak az avatott művészettörténészek kapják fel a fejüket a név hallatán, pedig a festő korának ünnepelt művésze volt.

A képtárcsináló visszaemlékezései

Csontváry Kosztka Tivadar világnagyság, de nem lehet világhírű – mondta Romváry Ferenc művészettörténész a festő életrajzkötetének bemutatóján a Kieselbach Galériában.

Az elveszett örökség őrzői

A legfontosabb műtárgyak a történelem sodrában elkerültek Magyarországról, ma Nyugat-Európa vagy Amerika múzeumainak és jelentős magángyűjteményeinek féltett kincsei.

A méltó ráma üzenet

Kieselbach Tamás szerint a magyar festészet külföldi felfedezését és nemzetközi presztízsének kivívását leginkább a tálalás minősége akadályozza.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.