2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: kiberbűnözés

61 cikk 1/7 oldal

Kínai hackerek állhatnak a Marriottot ért kibertámadás mögött

Kínai hírszerzési-adatgyűjtési tevékenység keretében hajtották végre a Marriott szállodalánc elleni kibertámadást, amelynek révén mintegy ötszázmillió vendég adataihoz fértek hozzá – írta a The New York Times (NYT) című amerikai napilap internetes oldalán a nyomozásra rálátó forrásokra hivatkozva.

Egyre több a kibertámadás

Az adathalászat az egyik a legtrükkösebb támadási mód, mert pszichológiai manipulációs technikákra épül és akár észrevétlenül károsítja a megtámadottat.

Felkészülnek a bírák a kiberbűnözés kihívásaira

Az internet egyre nagyobb térhódításakor, a 2000-es években ütötte fel először a fejét az internetes csalás fogalma, amikor a sokszorosára emelkedett az úgynevezett vaterázós bűncselekmények száma.

Aprólékos és irányított ipari kibertámadások

A roham az eddigi adatok szerint négyszáz, többségében oroszországi vállalatot érintett. A támadók főként a kohászat, az energia-, az építőipar és a logisztika területén tevékenykednek.
61 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.