2023. december 5., kedd, Vilma napja

Címke: K&H kkv bizalmi index

15 cikk 1/2 oldal

Tovább növekszik a beruházási kedv

Több mint tíz éve nem volt ilyen magas a kkv-k beruházási szándéka, jelenleg a cégek 78 százaléka készül valamilyen fejlesztésre.

Küzdenek a munkáskezekért a kkv-k

A munkaerőhiány béremelést hoz maga után, a kis- és középvállalkozások háromnegyede készül átlagosan csaknem tízszázalékos fejlesztésre.

Minden harmadik cég bővítene

A cégek várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index kisebb növekedést követően újra a pozitív tartományba került, jelenleg 2 ponton áll.

Növekvő nyereségre számítanak

A cégek átlagosan 8,5 százalékos árbevétel-növekedést valószínűsítenek a következő egy évben, ami jelentős, 3 százalékpontos ugrás az év eleji várakozásokhoz képest.

Nálunk a húszéves cégeké a világ

Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv-marketingfőosztályának vezetője: A kis- és középvállalkozások pia­ci jelentőségéhez kétség sem férhet, a bruttó hazai termék felét ők állítják elő.

Nagyobb haszonra számítanak

Az előző negyedévhez képest hasonló árbevétel-növekedésre, ugyanakkor nagyobb nyereségbővülésre számítanak a következő egy év során a hazai kkv-k

Listázták az üzleti ötleteket

A változásra kész cégek közel fele mondta, hogy ugyanolyan vagy hasonló profilú vállalkozásba akár másik településen is belefogna
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.