2022. augusztus 18., csütörtök, Ilona napja

Címke: KFT

11 cikk 1/2 oldal

Ezrével szűnhetnek meg a kft.-k

A cégek ellen azért indított eljárást a cég­bíróság, mert a tavaszi határidőig nem emelték fel törzstőkéjüket hárommillió forintra.

Egyre kevesebb a cégfelszámolás

Öt év alatt negyedére esett idehaza a felszámolások száma. A csökkenés mögött jogi és gazdasági okok egyaránt meghúzódhatnak.

Tizenháromezer kft. ellen indult eljárás

A március 15-i határidőig 13 ezer kft. nem emelte meg a törzstőkéjét a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén, a társaságok ellen a cégbíróság hivatalból törvényességi felügyeleti eljárást indít – közölte szerdán a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

Több ezer kft.-re kerülhet lakat az országban

Az átrendeződés oka, hogy március 15-én lejárt az a határidő, amelyet az új polgári törvénykönyv végrehajtási szabálya a törzstőke felemelésére előírt.

Kft.-k, fontos határidő közeleg!

Hamarosan, március 15-én lejár az új polgári törvénykönyv (Ptk.) megemelkedett tőkekövetelményekkel kapcsolatos türelmi ideje, amellyel a kft.-k minimális alaptőkéje végérvényesen a korábbi követelmények hatszorosára emelkedik.

Magánvagyonukkal felelhetnek a kft-tagok mulasztás esetén

Ha nem emelik fel a kft-k a törvényileg előírt 3 millió forintra törzstőkéjüket, a tagok magánvagyonukkal is felelhetnek a társaság tartozásaiért, és nem vehetnek fel osztalékot – mondta Balsai István ügyvéd az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.