2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: k+f

17 cikk 1/2 oldal

Szemléletváltást kíván a digitalizáció

György László: A digitalizáció, az automatizáció, a robotizáció nemcsak a járműiparban vagy az űrtechnológiában hasznosítható, hanem egy kis cég mindennapi életében is.

Két százalékot költöttek a tagállamok kutatás-fejlesztésre

Tavaly az Európai Unió bruttó hazai termékének (GDP) 2,03 százalékát fordították kutatás-fejlesztésre (K+F) a tagállamok, csakúgy mint az előző két évben. Tíz évvel korábban, 2006-ban még 1,76 százalékra rúgott ez az arány.

Több visszatérítendő forrás érkezik

A jövő tavasszal kezdődő új uniós­ költségvetési ciklus tárgyalásain az eddigieknek megfelelően jó pozíciói vannak Magyarországnak.

Nőtt az innovációs pályázat keretösszege

Hamarosan indul az innovatív vállalkozások és kutatóhelyek együttműködését ösztönző pályázat következő fordulója. Előzetes szakvéleményt az innovációs hivataltól igényelhetnek a pályázók e hónap végéig. Idén összesen 145 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre a kutatási és fejlesztési programokra a GINOP keretében.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.