2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: kézművesség

13 cikk 1/2 oldal

Kéket csak kékfestőtől!

Gyönyörű, kék, magyar és európai. A kékfestés hagyománya a múlt héten felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára a mauritiusi fővárosban folyó ülésen.

Megnyílt a 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Péntektől várja a látogatókat a 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren egészen január elsejéig hagyományos Kárpát-medencei gasztronómiai kínálattal, ünnepi kulturális programokkal és minőségi iparművészeti kézműves termékekkel.

Műhelyekben szövődő történetek

Idén, a 32. Mesterségek ünnepe a családok éve tiszteletére olyan többgenerációs kézműves-dinasztiákat mutat be, ahol máig élő módon adják át a hagyományt.

Nemzetközi együttműködés a kézművesség fejlesztéséért

Öt európai ország nyolc múzeuma, régészeti intézménye működik együtt egy európai uniós projekt keretében annak érdekében, hogy az európai bronzkori kerámiaművességből nyert inspirációkkal segítsék a modern kori kézművesség újjáélesztését – közölte a debreceni Déri múzeum, a program egyik magyar résztvevője pénteken az MTI-vel.

Magyar-horvát pünkösdi fesztivált rendeznek Zalaegerszegen

A kézművesség és a folklór jegyében zajlik pünkösdhétfőn a Gébárti Kézművesek Házában a Magyar-Horvát Családi Pünkösdi Fesztivál - tájékoztatta az MTI-t Prokné Tirner Gyöngyi intézményegység-vezető.

A holnap örökségének átadása

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2018. április 6. és 8. között rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéjét.

Pista bácsi legelője

Egy felsőfokú művészeti végzettség nem korlátozza, sokkal inkább kiterjeszti az autonóm népművészeti alkotó lehetőségeit.

Mindig a lyukacsos

„Nem veszek bolti tejet, csak házit a termelőtől, mert az az igazi” – vallják sokan, akik nemcsak a hazai boltokban kapható tejben, hanem a sajtban, túróban, vajban sem bíznak.

Bödöncsónak, csuhépapucs

A hajdani Máramaros vármegye középkori koronavárosában – ahová Huszt várának romjai alatt visz az út – napjainkban is 1400-an élnek csuhéfonásból.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.