2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: Kettesben

4 cikk 1/1 oldal

Egy történelmi regény támogathatja a történelem oktatását is

Csikász Lajos eleinte a jövőt próbálta meg kifürkészni, hiszen egy tudományos fantasztikus regénnyel kezdte írói pályafutását. Az 1998-ban megjelent „Időjárőr” egy évvel később elnyerte a legjobb magyar sci-fi regénynek járó Zsoldos Péter-díjat. Később a múlt is vonzóvá vált számára, így a kuruc kor szerelmeseként és alapos ismerőjeként vált történelmi regényíróvá. Bár történelem szakos tanár is lehetne, ma informatikusként dolgozik a Szegedi Tudományegyetemen. Az ECHO TV Kettesben című műsorában Szabó Anett vendége Csikász Lajos író volt.

Ferencz Orsolya: Nagy elismerés, ha egy nemzet saját űrhajóst tud felküldeni

Ha az ember a halálra, az elmúlásra úgy gondol, mint egy átmeneti pontra, ahonnan tovább folytatódik az út, egészen más döntéseket hoz, mint ha úgy érzi, a halállal mindennek vége van. Akárcsak, amikor autót vezetünk, ha azt gondoljuk, egy pontnál a fal következik és az út vége, máshogy vezetjük az autót, mint amikor tudjuk, hogy az út azon a ponton túl is folytatódik.„ Így foglalja össze élete ars poeticaját Ferenc Orsolya. Űrkutató édesapja Csehszlovákia '68-as megszállásakor rádión jelentkezett be az amerikai hadseregnél, így ő maga is korán a világűr bűvkörébe került. Magát nemzeti elkötelezettségűnek tartja, ezt igazolja évek óta tartó társadalmi szerepvállalása is. Négy gyermek édesanyja, és abban hisz, hogy valamit nem azért érdemes véghez vinni, mert könnyű, hanem azért, mert nehéz. Az ECHO TV Kettesben Szabó Anettel című műsorának évadnyitó adásának vendége, Ferencz Orsolya volt.

Szarvas József volt Szabó Anett vendége

Az Echo TV Kettesben című szilveszteri műsorában a Nemzeti Színház művésze, Jászai Mari-díjas színész vallott életéről, pályájáról.
4 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.