2024. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: Keszthelyi Nikoletta

20 cikk 1/2 oldal

Ellenőrök is járják a boltokat

A bevásárlóközpontokban, hipermarketekben, piacokon, szakboltokban is eluralkodott mostanra a karácsonyváró hangulat, amely az állami fogyasztóvédelem szakembereit is cselekvésre szólítja.

Kezdődik a karácsonyi szezon

Ahogy az lenni szokott a tömeges akciók után, a fogyasztóvédelmi kérdések előtérbe kerülnek a balul sikerült beszerzések kapcsán, holott a karácsonyi roham csak most kezdődik.

Szigorúbb fogyasztóvédelem jöhet

Amennyiben például a javításra, jótállásra vonatkozó határidőket a jövőben pontosítja a jogszabály, nagyobb biztonságban lesznek a fogyasztók, kevesebb lesz a vitás helyzet.

Tudatos választás kímél meg a bosszúságtól

Az állami fogyasztóvédelmi intézményrendszer aktív jelenléttel és rendszeres ellenőrzésekkel járul hozzá az online kereskedelemben is a magyar vásárlók biztonságához, jogainak megóvásához.

Hirtelen előkerült a kifizetett cipő

A november végén szokásos black friday már most felpörgette a e-kereskedőket, ezért tanácsos felkészülni, hogy karácsonyig egyre fokozottabb lesz a fogyasztás ösztönzése.

Biztonságosak az iskolaszerek

Néhány nap van hátra az iskolaév kezdetéig, és a friss felmérések azt mutatják: idén többet költenek a családok taneszközökre.

A fogyasztóvédelem a családokért

Magyarországon a digitalizáció kapcsán tartott nemzeti konzultáció után a kormány több lépéssel segítette az internetes kereskedelem szabályozottabb működését.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.