2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: kertész imre

33 cikk 1/4 oldal

Kertész Imre-kamarakiállítás nyílik Szegeden

Az ismeretlen Kertész Imre címmel nyílik kettős kamarakiállítás hétfőn a 23. Szegedi Őszi Kulturális Fesztiválon – közölte a Kertész Imre Intézet pénteken az MTI-vel.

Kertész Imre életművéről rendeztek tudományos ülést Budapesten

Kertész Imre (1929-2016) irodalmi Nobel-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa életművéről rendezett tudományos ülést Mentés másként címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete és a Kertész Imre Intézet csütörtökön Budapesten.

Az életmű nem kisajátítható

A Kertész Imre Intézet pedig máig kiadatlan műveit is tervezi publikálni, ezenkívül kutatja, népszerűsíti és őrzi az életművét – derült ki a Terror Házában tartott sajtótájékoztatón.

Auschwitz-paradoxon

Rudolf Höss visszaemlékezése, amelyet krakkói fogsága alatt, a tárgyalására, majd 1947-ben végrehajtott kivégzésére várva vetett papírra, 1951-ben jelent meg először lengyelül.

Kétirányú utca

Prőhle Gergelynek bölcsészdiplomája van, de munkássága a külpolitikához köti. Milyen tervekkel érkezett? Mi megy és mi marad a repertoárból?
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.