2022. október 2., vasárnap, Petra napja

Címke: Keresztényszociális Unió

36 cikk 1/4 oldal

Horst Seehofer is távozna a CSU elnöki székéből

A politikus pártja hét végi vezetőségi ülésén ismerteti döntését, miszerint befejezi a 2008-ban kezdett pártelnöki munkáját, de megtartja a belügyminiszteri pozíciót a szövetségi kormányban.

Angela Merkelre is árnyékot vetnek a bajor eredmények

Angela Merkel kedden a bizalomvesztéssel magyarázta a keresztényszocialisták gyenge választási eredményét, miközben politikai elemzők szerint folytatódik a német kancellár hatalmának lassú eróziója.

Bajban a CSU a bajorországi választás előtt

Két különböző friss felmérés szerint 37-39 százalékra csökkent a második legnépesebb német tartományt jelenleg egyedül kormányzó bajor Keresztényszociá-lis Unió (CSU) támogatottsága.

Megalakult az önálló bajor menekültügyi hivatal

Megalakult pénteken az Ingolstadt melletti Manchingban az önálló bajor menekültügyi hivatal, melynek megnyitóján Markus Söder bajor miniszterelnök az integráció fontosságát emelte ki.

Megállapodtak a német koalíciós pártok

A szociáldemokraták elnöke szerint jó megoldást sikerült találni a menekültügyi vitára és Horst Seehofer belügyminiszter is elégedettnek mutatkozott.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.