2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Kereszténydemokrata Unió

21 cikk 1/3 oldal

Német kritika az ENSZ-csomagnak

Egyértelmű, hogy a német kereszténydemokratáknak hamarosan ténylegesen utat kell választaniuk a merkeli migrációs politika és a nyitott határokat elutasító, konzervatív nézetek között.

Nemzeti hívószavak Merztől

Alaposan felkorbácsolta az indulatokat Németországban Friedrich Merznek, a CDU/CSU parlamenti frakció korábbi vezetőjének potenciális visszatérése a nagypolitikába.

Berlini koalíciós feszültség

A lehető legrosszabbkor vert éket a berlini koalíciós partnerek közé egy, a német alkotmányvédelmi hivatal vezetőjét érintő vita.

Letörik az ellenállást

Nem engedi meg a megcsappanó népszerűségű Kereszténydemokrata Unió, hogy a CDU-n belül olyan platformok szökkenjenek szárba, mint a Merkel-kritikus konzervatív Értékunió vagy a liberális Közép Uniója.

Megállapodtak a német koalíciós pártok

A szociáldemokraták elnöke szerint jó megoldást sikerült találni a menekültügyi vitára és Horst Seehofer belügyminiszter is elégedettnek mutatkozott.

Szakértő: kényszerpályára került Merkel

A koalíciós partner CSU mindenképpen abba az irányba akarta terelni Merkelt, hogy valamilyen új, az eddigiektől radikálisan eltérő megoldást alkalmazzon.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.