2022. október 7., péntek, Amália napja

Címke: kereskedelmi háború

19 cikk 1/2 oldal

Peking bizakodik, de közben halogat

Kína optimista, ámde homályos ígéretet tett arra, hogy egyezségre jut az Egyesült Államokkal a két elnök által megkötött kereskedelmi tűzszünet alatt.

Afrika Pekinggel együtt várja a befektetőket

A multikulturalizmus támogatása, a csoporton belüli együttműködés erősítése és az afrikai beruházások növelése állt a BRICS-csúcstalálkozó tegnapi munkanapjának fókuszában.

Ázsia, a világ pénzügyi központja

A világ pénzügyi központja az angolszász területről Ázsiába helyeződött át, a világ tíz legnagyobb vállalatából négy kínai bank és egy cég.

Tusk az Egyesült Államok, Kína és Oroszország felelősségét firtatja

Az Egyesült Államok, Kína és Oroszország kötelessége megakadályozni a kereskedelmi háborúkat – jelentette ki hétfőn Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki egyben arra szólította fel a három országot, hogy reformálják meg a Kereskedelmi Világszervezetet (WTO).

Élesedik a nagyhatalmak kereskedelmi háborúja

Kína is megszenvedheti a vámháború eszkalálódását, ugyanis az Egyesült Államok Kína legnagyobb exportpiaca, az ázsiai birodalom teljes kivitelének csaknem 20 százaléka irányul az USA-ba.

Kereskedelmi háború Amerika fellendítéséért

Úgy tűnik, Donald Trump olyan területként tekint a kereskedelemre, ahol az országok vagy nyernek, vagy veszítenek, attól függően, hogy az exportjuk vagy az importjuk nagyobb-e.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.