2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: keresetek

102 cikk 1/11 oldal

Egyhavi bérrel több a dolgozóknak

Jelentősen, 11,5 százalékkal nőtt mind a bruttó, mind a nettó átlagkereset tavaly január és november között 2017 azonos időszakához képest.

KSH: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben

Tavaly novemberben a bruttó és a nettó keresetek 10,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, a bruttó átlagkereset 355 100 forint volt – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ezzel 23 hónapja folytatódott a keresetek kétszámjegyű emelkedése.

Kiegyenlítődnek a bérkülönbségek

Országszerte tíz százalék fölött nőttek a keresetek tavaly az első három negyedévben 2017 azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal megyékre vonatkozó átlagkereseti adataiból.

Varga Mihály: rendkívül kedvező a keresetek alakulása

A pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy a gazdasági növekedéssel párhuzamos bérnövekedést támogatja a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás, valamint a munkaerő-piaci helyzet átalakulása.

Tovább gyorsulhat a béremelkedés

Szeptemberben is folytatódott a bruttó átlagkeresetek két számjegyű felzárkózása. A fizetésemelésekre a bérminimum idei jelentős emelése és a tovább szűkülő munkaerőpiac volt hatással.

Tovább nőttek a keresetek

Tovább nőttek a keresetek, ami elsősorban a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, illetve az építőiparban dolgozók bérnövekedésével magyarázható – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.
102 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.