2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: kercsi-incidens

53 cikk 1/6 oldal

Amerikai hadihajó cirkál a Krímnél

A térségben harmadik hónapja feszült a helyzet, miután a tenger északi kijáratánál, a Krím félszigetnél lévő Kercsi-szorosnál az oroszok novemberben lefoglaltak három ukrán hajót.

Ukrajna újabb hadihajókkal készül átkelni a Kercsi-szoroson

Ukrajna arra készül, hogy újabb hadihajókat indít útnak a Fekete- és az Azovi-tenger között a Kercsi-szoroson keresztül – erősítette meg csütörtökön egy televíziós interjúban Jurij Birjukov, Petro Porosenko ukrán elnök és a védelmi miniszter tanácsadója.

Oroszország reméli, hogy a Nyugat visszatartja Ukrajnát a „provokációtól”

Oroszország azt reméli, hogy a nyugati országok nem vesznek részt semmilyen, általa „provokációnak” minősített ukrán tevékenységben a Kercsi-szoros térségében, és meggyőzik Kijevet, hogy tartózkodjon a térségbeli helyzet eszkalálásától – közölte szerdán az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Véget ért a hadiállapot Ukrajnában

Porosenko korábban már többször kijelentette, hogy nem fogják meghosszabbítani a hadiállapotot annak lejárta után, kivéve, ha Oroszország nagyszabású támadást indítana Ukrajna ellen.

Hidegháború

A minap lezajlott fekete-tengeri orosz–ukrán incidensre órákon belül megvolt a Nyugat válasza: Oroszország a felelős a kialakult helyzetért.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.