2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: képzőművészet

120 cikk 1/12 oldal

Ma kezdődik az SZFE nemzetközi egyetemi művészeti fesztiválja

Ma kezdődik a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nemzetközi egyetemi művészeti fesztiválja; a négy napig tartó FACT-en (Festival Arts Cinema Theatre) négy külföldi és két magyarországi egyetem hallgatói mutatkoznak be.

A fiatalok művészeti nevelését is támogató együttműködés jött létre

A fiatalok művészeti nevelését is támogató együttműködési megállapodást kötött a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a Kecskeméti Alkotóház 110 éves évfordulója alkalmából Kecskeméten kedden, a magyar kultúra napján.

Koszta József alkotásaiból nyílt kiállítás Makón

A 20. századi magyar festészet egyik legmarkánsabb képviselője, Koszta József alkotásaiból nyílt „...mert a jó kép születik, nem lehet akarni” címmel kiállítás Makón, a József Attila Múzeumban kedden.

Árnyak és fények a pusztán

Mindenki számára ajánlott az a két vaskos kötet, amely a ma 150 éve született Tornyai János jobban bemutatja, mint amennyire képei, rajzai alapján megismerhető.

Balázs János festményei a Műcsarnokban

Az életében naiv művészként kezelt, majd az utóbbi években ismét felfedezett Balázs János festményeiből nyílt kiállítás pénteken a Műcsarnok kamaratermében.

Az egy ezer arca és a megismételhetetlen

Felhívást tett közzé a Párbeszéd Háza: ipar- és képzőművészeknek rendeznek kiállítást az egykori Mária kongregáció kápolnájában.

Két évszázad lenyomata

A nemrég újranyílt Szépművészeti Múzeum az egyiptomi és görög-római művészet mellett a XVIII. század végéig mutatja be az egyetemes és a magyar művészet történetét
120 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.