2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: képviselet

7 cikk 1/1 oldal

Új testület felügyelné a közigazgatási bíróságokat

Semmi nem indokolja, hogy a rendes bíróságok és a közigazgatási bíróságok országos tanácsának összetételére vonatkozó szabályok eltérjenek egymástól – nyilatkozta lapunknak Vajas Sándor.

Magyarellenes lépések sorozata Romániában

A mi kezünk mindig ki volt nyújtva, most is ki van, nem rajtunk múlt, hogy idáig jutottak a kétoldalú kapcsolatok – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Jelentősen nőtt és nő a nemzetiségek támogatása

Idén kétmilliárddal nőtt, jövőre további kétmilliárd forinttal nő a nemzetiségek költségvetési támogatása. Két év alatt megduplázódik a nemzetiségi önkormányzatok és intézményeik, továbbá a pályázati támogatások összege – jelezte az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke Ceglédbercelen csütörtökön.

Kötelező együttműködni a békéltetőkkel

Akár félmilliárd forintjába is kerülhet egy vállalkozásnak, ha fogyasztói panasz esetén nem képviselteti magát személyesen a területileg illetékes békéltető testületnél. A fogyasztóvédelmi törvény holnaptól hatályos módosítása értelmében az ennek eleget nem tevő vállalkozással szemben automatikusan fogyasztóvédelmi eljárás indul.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.