2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: képregény

19 cikk 1/2 oldal

Szuperhősök

A megfáradt, ötlettelen Hollywood mára jóformán Stan Lee életművéből táplálkozik. Újra- és újra- és újratölti meséit.

Alternatív irodalmi divatok

Brit képregényíró, a posztkolonializmus karibi krónikása és vietnami menekült szerző az alternatív irodalmi Nobel-díj esélyesei között. Vajon ki viszi el a pálmát?

Egy univerzum aprócska epizódjának hősei

A Marvel már túl volt számos nagy ívű világmegmentésen, mire előszedtek egy kevésbé ismert, a stúdió szempontjából éppen ezért kockázatot jelentő mellékhőst, Hangyát.

Végre megtudjuk, kik azok a törpök

Merthogy ez a képregény tényleg megéri a végigolvasást: szellemes, izgalmas, a rajzok elképesztően szépek és kidolgozottak.

Az adaptáció dicsérete

Ki gondolta volna, hogy már Jókai Mór is készített képregényelőzményként felfogható, szövegekkel párosított rajzokat?

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

A magyar képregény műfaj múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, az előadások, kiállítások témái közül azonban nem hiányozhatnak a belga-francia, amerikai, jugoszláv sőt a lengyel albumok sem – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Fantomatika címmel havi képregényújság jelenik meg

Pénteken a sepsiszent­györgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben bemutatják a Kézdivásárhelyen készülő, Magyarországon is hozzá­férhető Fantomatika című képregényújság első lapszámát.

Egy 1956-os albumot is bemutatnak a brüsszeli képregényfesztiválon

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeit feldolgozó, Budapest Angyala című képregényt is bemutatják a pénteken kezdődő háromnapos brüsszeli rajzfilm- és képregényfesztiválon több más magyar kiadvány mellett.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.