2022. október 7., péntek, Amália napja

Címke: Kennedy

10 cikk 1/1 oldal

A Kennedy-gyilkosság

Ma ötvennégy éve annak, hogy lelőtték John F. Kennedyt, az USA 35. elnökét Dallasban, Texas egyik nagyvárosában. Az elnök egyhetes déli útjának végére érkezett oda.

Fény derülhet a rejtélyre

Mintegy tízezer oldal teljesen, illetve harmincezer oldal részben ismeretlen irat válhat mától kutathatóvá a John F. Kennedy meggyilkolásával kapcsolatos dokumentumok közül.

Fekete reverenda az elnöki palotában

Az egyház és az államhatalom szétválasztásával az egyházi rend tagjai kénytelenek voltak lemondani a politikai hatalomról a nyugati világban.

Legenda az, amiben hinni tudnak

Jacqueline Kennedy néhány napját láthatjuk, azt az időt, amikor szemtanúja lesz férje meggyilkolásának. A főszerepet Natalie Portman alakítja.

Ősi amerikai dinasztiák a hatalom közelében

Az Egyesült Államok bizonyos területein évszázadok óta ugyanazok a népes és tevékenységüket szigorú precizitással megtervező családok uralkodnak.

Halála előtt egy CIA-ügynök exnejének írt szerelmes levelet JFK

A várt 30 ezer dollár körüli összeg helyett 89 ezer dollárért (25 millió forintért) cserélt gazdát csütörtökön John F. Kennedy személyes hangvételű levele, amelyet egy szerelmi viszony kialakításának reményében írt a néhai amerikai elnök.

Több, mint 200 millió rendszámtábláért, zongoráért és menükártyáért

A hétvégén pörgött az aukcióspiac, hiszen csak a legkeresettebb relikviákért, összesen több, mint kétszázmillió forintnak megfelelő dollárt fizettek új gazdáik, pedig igazán hétköznapi tárgyak kerületek kalapács alá. Értékük mégis felbecsülhetetlen, illetve igen is felbecsülhető.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.