2022. augusztus 15., hétfő, Mária napja

Címke: kehi

15 cikk 1/2 oldal

Három erdészetnél is nyomoznak

A Kehi a közelmúltban többek között lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az állami erdészeteknél történt visszaélések feltárása után.

Nyomoznak a Kehi feljelentése alapján

Egy állami erdészetnél költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

Nyomozás és per az erdészeteknél

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara az ÁSZ értesítésére néhány esetben megindította a fegyelmi eljárások lefolytatását, majd azokat megszüntette.

A tárca rendben találta az erdészetek működését tárca

Kiáll az irányítása alá tartozó állami erdészeti társaságok mellett a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca jelezte: egyelőre nem kapták kézhez az ominózus vizsgálati jelentést, ugyanakkor, ha bármilyen visszaélés napvilágra kerül, a minisztérium az előírások szerint jár el. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal korábban lapunkhoz került feljegyzése ellen az erdészetek is tiltakoztak, az abban foglalt vádakat alaptalannak tartják.

A számvevőszék is vizsgálja az erdészeteket

Az összes állami erdőgazdaságot ellenőrzi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi). Az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) is folyamatban van az erdészeti társaságok gazdálkodásának ellenőrzése – közölte a Magyar Idők megkeresésére a szervezet.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.