2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja

Címke: kegyelem

13 cikk 1/2 oldal

Lomnici Zoltán: Erősen megkérdőjelezhető a bukaresti ítélet

Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kegyelmet kér a román államfőtől az elítélt székely fiataloknak, akiknél a Bukaresti Táblabíróság „vitathatóan” pirotechnikai eszközzel való visszaélést állapított meg. Lomnici Zoltán elmondta: a román titkosszolgálat szeretett volna terrorvádat produkálni, amivel bizonyítaná, hogy a magyarok nem nyugszanak.

Geréb Ágnes elnöki kegyelmet kapott

Kegyelmet kapott Geréb Ágnes Áder János államfőtől, így nem kell a szülész-nőgyógyászra kiszabott szabadságvesztés büntetést végrehajtani.

A volt montenegrói elnök rekordszámú elítéltnek adott kegyelmet

Tizenöt évig tartó elnöksége alatt több mint ötszáz elítéltnek adott kegyelmet Filip Vujanovic volt montenegrói államfő, akinek májusban járt le a mandátuma - közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) a honlapján csütörtökön.

Kegyelmet kapott Alberto Fujimori volt perui államfő

Megkegyelmezett vasárnap az emberi jogok megsértése és korrupció miatt 25 éves börtönbüntetését töltő Alberto Fujimori volt perui államfőnek az ugyancsak korrupciós botrányba keveredett Pedro Pablo Kuczynski jelenlegi perui elnök, aki a minap kerülte el menesztését az ellenzéki többségű perui parlamentben.

Csak ketten kaptak kegyelmet az idén

Míg tavalyelőtt huszonnégyen, tavaly huszonketten, az idén június végéig csak ketten részesültek államfői kegyelemben az igazságügyi miniszter felterjesztése nyomán – írta a Magyar Hírlap szerdán az Igazságügyi Minisztérium féléves összesítése alapján.

Szabadon engedték Chelsea Manninget

Szabadon engedték az Egyesült Államokban Chelsea Manninget, aki titkos katonai dokumentumokat szivárogtatott ki a WikiLeaks portálnak – jelentette az MTI.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.