2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: kazán

13 cikk 1/2 oldal

Szigorodnak a szabályok

A rendelkezés hátterében környezetvédelmi indokok is állnak: a nitrogén-oxidok károsak az emberi egészségre, és a savas esők kialakulásában is komoly szerepük van.

Ellenőriztetni kell a gázkazánokat

Akik kazáncserén gondolkodnak, azok nagy valószínűséggel idén már nem fogják tudni kicseréltetni a kazánjukat, a szakemberek ugyanis hónapokra előre be vannak táblázva.

Indul a gázkonvektorok kedvezményes cseréje

Már csak egy hetük van azoknak, akik szeretnék benyújtani az igényüket az Otthon melege program lakások energiahatékonyságának növelését célzó pályázatára.

Ingyenpénz korszerűsítésre

A családi házak és a lakások fűtési megoldásaira, így készülékcserére és kéményfelújításra is igényelhető támogatás júniustól az Otthon melege program segítségével.

Az olcsó csere lehet a legdrágább

Ellenzik a vegyes fűtési rendszerek kiépítését a társasházakban, mert instabil, veszélyes állapot alakulhat ki, ha egyazon gyűjtőkéményre régi és új típusú kazánokat is csatlakoztatnak.

A legtöbb társasházban nehéz lesz a kazáncsere

A kazáncsere az új szabályozás miatt nem csak a költsége miatt jelenthet terhet a lakóknak. A régieknél jóval hatékonyabb berendezések üzemeltetéséhez elengedhetetlen a kéményfelújítás is, amihez szükség van a lakóközösség minden tagjának jóváhagyására.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.