2022. július 7., csütörtök, Apollónia napja

Címke: Kaukázus

10 cikk 1/1 oldal

Hat észak-kaukázusi terrorcselekmény elhárításáról számolt be az FSZB főnöke

Hat terrorcselekményt sikerült megakadályoznia Oroszország észak-kaukázusi régiójában az év eleje óta a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) – közölte Alekszandr Bortnyikov, a szolgálat igazgatója az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság keddi ülésén a dagesztáni Mahacskalában.

Erősödni fog a terrorveszély a Kaukázusban

Dagesztánban nem telik el egy hónap sem úgy, hogy a rendfenntartó erők legalább egyszer-kétszer ne keveredjenek véres tűzharcba a lázadókkal.

Egyre több kaukázusi bűnöző esküszik fel az Iszlám Államnak

A Kaukázus vidékén nagyon sok banditacsoport működik, afféle közönséges bűnözők, akik lopnak és nőket erőszakolnak meg, s közülük egyre többen felesküdtek az Iszlám Államnak – nyilatkozta az Oroszország-szakértő.

Katonák csaptak össze az örmény-azeri határon

Katonák csaptak össze csütörtökön Örményország és Azerbajdzsán határán – derült ki a két állam védelmi minisztériumának tájékoztatásából. Jereván és Baku kölcsönösen egymást vádolja a tűzszünet megsértésével.

Újra leopárdokkal népesítik be a Kaukázust Oroszországban

Három, fogságban felnőtt perzsa leopárdot engedtek szabadon a Kaukázus északi, Oroszországhoz tartozó részén, hogy újra meghonosítsák a térségben a ragadozót, amely teljesen eltűnt az elmúlt évtizedekben a vadászat miatt.

A Kaukázusba látogat Ferenc pápa

Két látogatást is tesz Ferenc pápa idén a konfliktusoktól sújtott Kaukázusi régióba: június 24-26. között Örményországot, szeptember 30. és október 2. között pedig Grúziát és Azerbajdzsánt keresi fel – közölte a Vatikán szombaton.

Örmény civilek is meghaltak az azeri támadásban

Meghalt három örmény civil az azeri hadsereg tüzérségi támadásaiban az Örményország és Azerbajdzsán közti határ térségében – jelentette a jereváni kormány pénteken.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.