2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Katalán népszavazás

14 cikk 1/2 oldal

Puigdemont a katalán népszavazás kérdésében egyezkedne a spanyol kormánnyal

A Carles Puigdemont leváltott katalán elnök által létrehozott új politikai szervezet célja, hogy a spanyol központi kormánnyal tárgyalásos megállapodás jöjjön létre a katalán függetlenségi népszavazás kérdésében – mondta a Budapesti Gazdasági Egyetem tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Katalónia tér

Politikai, jogi és gazdasági problémaként tekint a világ Kata­lóniára. Pedig az ott élő 7,5 millió ember mindenekelőtt saját identitá­sába kapaszkodik, és békében élné tovább életét.

Alkotmányos válság Spanyolországban

A népszavazást azonban a spanyol kormány nem ismeri el, mert a referendumot az alkotmány rendelkezéseinek megsértésével, és az alkotmánybíróság tiltó határozata ellenére tartották meg.

Zendülést követett el a katalán rendőrfőnök?

Zendülés bűncselekményével kapcsolatban kell vallomást tennie a katalán rendőrfőnöknek a spanyol központi büntetőbíróságon – derül ki a szerdán közzétett idézésből.

Katalán öntudatra nevel a Barcelona

Gerard Piquét hosszan szidalmazták a spanyol válogatott edzésén, mivel egyike volt azon híres sportolóknak, akik nem rejtették véka alá katalán érzelmeiket.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.