2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: kata

40 cikk 1/4 oldal

Levelet küldenek a katásoknak

Több mint 315 ezer vállalkozás választotta január 1-jéig a kisadózók tételes adóját, a katát. Ebben az évben nyolcról 12 millióra emelkedett az alanyi áfamentesség értékhatára.

Varga Mihály: egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója

A katát választó vállalkozás főszabály szerint havi ötvenezer forint megfizetésével az összes adó és járulékterhét letudja, és a társadalombiztosítás pénzbeli ellátásaira is jogosultságot szerez – tette hozzá.

Átlépte a háromszázezret a katások száma

Alacsony adókkal és egyszerű adminisztrációval igyekszik segíteni a kormányzat a kisebb cégeket – közölte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Szilveszterig három kedvező adózási mód választható

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a kormány több speciális adózási formát kínál a vállalkozásoknak, amelyek jövőre – az adócsökkentés politikájának köszönhetően – még kedvezőbbé válnak.

Nagy pénzek a kicsiktől

A katásoknak és a kivásoknak ezzel együtt sincs okuk panaszra, hiszen a két egyszerű vállalkozási adó megfizetésével sokat spórolnak meg az érintett gazdasági szereplők.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.