2019. április 22., hétfő, Csilla, Noémi napja

Címke: kastélyok

9 cikk 1/1 oldal

Kétnapos turisztikai konferenciát rendeznek Sümegen

Tuzson Bence: ezen épített emlékek tesznek bennünket magyarrá és egyben európaivá, hiszen valamikor európai együttműködésben, más nemzetek közreműködésével épültek.

Épített örökségünk reneszánsza

Téesz, pártszékház, elmegyógyintézet vagy jobb esetben iskola működött a kommunizmus idején a magyar kastélyokban, amelyek nagy része lepusztult állapotban érte meg a rendszerváltást.

Tiltott kastélyok – Uzoni Mikesek

Birtokelkobzás, kastélyrombolás, módszeres gyilkosságok, kitelepítések – hogyan lehetséges a múlttal szembenézve a jövőt építeni Romániában?

Önfenntartó műemléki örökség

A hazai viszonyokra szabott program egyedülálló lehetőség 39 kastély és vár számára, hiszen ezeket nemcsak felújítják, hanem turisztikai vonzerővé is alakítják.

Múzeumok éjszakája a Forster Központtal

Június 25-én, a Múzeumok éjszakáján rendhagyó programokkal, különleges hangulatú tárlatvezetésekkel várja látogatóit a Forster Központ szerte az országban.

Két börtön közt

Az Erdély szívében fekvő felsőmarosújvári kastély nehéz időknek lett tanúja 1949 után, amikor Románia a népboldogító kommunizmus jegyében folytatta a magyarság üldözését.

Behorpadt város

A szórványtól a székely tömbig bejárjuk a kastélyokat, meglátogatjuk a történelmi családokat, hogy kiderítsük, van-e esély a teljes és visszafordíthatatlan visszaszolgáltatásra.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.