2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: kastély

20 cikk 1/2 oldal

A fej nélküli dobos

Skócia véráztatta történelme nyomot hagyott az épületeken: nemcsak ágyú- vagy puskalövések nyomai pettyezik a várfalakat, de nyughatatlan kísértetek is ijesztgetik a mit sem sejtő turistákat.

Nem adta fel Miklósvár grófja

A miklósvári kastély tulajdonosa 1989 után tért vissza Erdélybe a nyugat-európai emigrációból. Mára sikerült visszaszereznie ősei birtokainak jó részét.

Értékek erőcentruma

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében adták át ünnepélyesen Nagykovácsiban a Teleki–Tisza-kastélyt, amelyet 2,5 milliárd forint állami támogatásból újított fel a Magyar Cserkészszövetség.

Megújul a Héderváry család egykori kastélya

A kormány döntött a hédervári kastély felújításának előkészítéséről, amelyhez 66,5 millió forintot biztosít – közölte pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

Határokon át fejlődik a kastélyturizmus

Szlovák és magyar települések összefogásával felújítják a füleki várat, a bátonyterenyei kastély épületeit és a somoskői várhoz vezető utat.

Fesztivállal ünnepel az Almásy-kastély

Több mint egy héten át tematikus tárlatvezetésekkel, szombaton pedig kastélyfesztivállal ünneplik meg a gyulai Almásy-kastély megnyitásának első évfordulóját.

Drakula nem jött

Gróf Bethlen Anikó több mint két évtizede küzd a Bethlenekért, a birtokokért és Keresd szétrabolt, magára hagyott, majd mégis megmenekített várkastélyáért.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.