2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: Kassai Lajos

7 cikk 1/1 oldal

Magyar pálya

A világ különböző pontjairól 105 versenyző érkezett a baráti hangulatú pomázi bajnokságra, ahol a magyar csapat is első helyezést szerzett.

Az a sólyom már nem repül vissza

Kirakodóvásár, amerre a szem ellát, templomos lovagok válogatnak a portékák között, játék sisakos gyermekek rohangálnak, és Nagy Lajos király is bevegyül a nép közé.

Tartozunk ezzel az őseinknek

Fesztiválhangulat, standok, bemutatók, kézműves finomságok, tánc, koncertek és tábortűz várja az érdeklődőket július 3–8-ig a világ első lovas­íjász-világbajnokságán a pomázi magyar vár táborban.

Történelmi forgatag lesz a Diósgyőri várban

A hétvégén nagyszabású programmal, történelmi játékokkal várja látogatóit a Diósgyőri vár, ahol valósághű viadalokra, középkori mulatságra számíthatnak az érdeklődők.

Újabb sikerfilm a magyar mozikban

Több mint hétezren látták két hét alatt Kaszás Géza a saját lovasíjász-iskolát teremtő Kassai Lajosról forgatott dokumentumfilmjét, A lovasíjászt.

Kentaurok utódai a vásznon

Január 21-én mutatják be Kaszás Géza A lovas íjász című dokumentumfilmjét, amely egy kultúráról, életszemléletről, filozófiáról szól.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.