2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Kárpátalja

543 cikk 1/55 oldal

Petro Porosenko lendületbe jött

Ősszel jobbára hat százalék körül mérték Porosenkót, mára megduplázódott a támogatottsága. A legújabb adatok szerint a biztos választók táborában Julija Timosenko támogatottsága a legnagyobb.

Többen választják a magyar oktatást

Nem csökken 2010 óta a Felvidéken a magyar iskolát választók száma, sem a számaránya, sőt, több régióban egyértelmű növekedés tapasztalható – adta hírül a Rákóczi Szövetség.

Tejfölszerep

Tizennyolc évesen négy bőrönddel indult el Mezőváriból, Kárpátaljáról. Miután elvégezte a Színművészeti Egyetemet, már hat ­bőrönddel ült egy albérletben. Józan Lászlóval beszélgettünk.

Kik robbanthatták fel a KMKSZ-székházat?

Az ukrán mellett orosz, moldáv, lengyel és német szála is van már a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség székháza ellen tavaly februárban elkövetett két merényletnek.

A kárpátaljai magyarság a helyzet túsza

Tavaly az ukrán fél titkosszolgálati módszerekkel rögzített beregszászi konzulátusi felvétele nyomán kölcsönös konzuli kiutasítással tetőzött az ukrán-magyar konfliktus.
543 cikk 1/55 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.