2022. október 7., péntek, Amália napja

Címke: károsanyag-kibocsátás

32 cikk 1/4 oldal

Pécs 1,7 milliárd forintot nyert el elektromos buszok beszerzésére

Elektromos buszok beszerzésére, valamint az üzemeltetéshez szükséges töltő- és kiszolgáló infrastruktúra megépítésére 1,7 milliárd forintos forrást nyert el a pécsi önkormányzat – tájékoztatta a hivatal csütörtökön az MTI-t.

Lehet jövője a dízeleknek

Nemzetközi szinten a gépjárműgyártásból származó összes szén-dioxid-kibocsátás 2008 óta 24 százalékkal mérséklődött, az egy autóra jutó kibocsátás pedig 30 százalékkal esett vissza.

Jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést eredményezett a szabad légtérhasználat

A Magyarország felett átrepülő légi járatok útvonala 4,5 millió kilométerrel csökkent azóta, hogy a HungaroControl Zrt. Európában elsőként, 2015. február 5-től eltörölte a teljes magyar légtérben a légi útvonalhálózatot és bevezette a repülőgépek korlátozások nélküli szabad légtérhasználatát, az azóta eltelt három év alatt 48 millió kilogrammal kevesebb szén-dioxid került a levegőbe - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Naponta négymillió eurót éget el az Opel

Az év első negyedében 210, április és június között viszont már 250 millió dollárra (64,5 milliárd forintra) rúgott az Opel üzemi vesztesége, írta a Reuters hírügynökség az Automobilwoche autós szakfolyóiratra hivatkozva.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.