2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: Károlyi Mihály

14 cikk 1/2 oldal

Az esküszövegekből kitörölték Isten nevét

Az első Magyar Népköztársaság gyors és dicstelen bukása nem pusztán a történelmi Magyarország szétdarabolásának színterét teremtette meg, hanem teljes mértékben elárulta a köztársaság eszméjét is.

Fel a szegycsontig

Száz éve, 1918. november 11-én véget ért az első világháború, s ami ezekben a napokban történt, az keservesen megalapozta XX. századi történelmünket.

Tisza áldozata

Nem is igen tudja a mai magyar közvélemény, milyen régi adósságot törlesztett a parlament és a kormány gróf Tisza István egykori miniszterelnökkel, házelnökkel szemben.

Nem élte meg, amit megjósolt: Trianont

Tisza István mindenekelőtt magyar politikus volt, aki a nemzeti érdekek vállalását és keresztülvitelét tartotta fontosnak – mondta Szidiropulosz Archimédesz történész.

Jászi Oszkárék nyomdokain

Simili similis gaudet. Összefogni a nemzet ellenségeivel nemzeti jelszavak és nemzeti zászlók alatt a törvényes magyar kormány ellen.

Lakájok

A Demokratikus Koalíció kifejezetten örülne, ha közvetlenül Brüsszel osztaná el a Magyarországnak járó uniós forrásokat, és a folyamatból egyszerűen kihagyná a nemzeti kormányt.

Kun nem Erdélyért küzdött

A trianoni békediktátum külső okairól a magyar társadalom ma már többé-kevésbé beszél, de a belső okok máig tabutémának számítanak.

Kilúgozta magát a Jobbik

A II. világháború után a nemzet sorsának jobbítására összpontosító magyar érzelmű vezető réteget egy zömmel kozmopolita, szovjetcsatlós, idegen érdekeket szolgáló, idegenszívű álelit váltotta.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.