2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Károli Gáspár Református Egyetem

8 cikk 1/1 oldal

Gyorstalpaló

Az elmúlt időszakban a szakma képviselői minden racionális érvet felsorakoztattak, ami ráadásul a kultúrpolitikai szándékokkal is egybecseng.

Jogtörténész: Magyarországon is létezett esküdtszék

Magyarországon is létezett esküdtszéki ítélkezési rendszer 1897-től, a hosszas vita után bevezetett intézmény azonban nem működött sokáig – közölte Stipta István jogtörténész az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Konferencia: az internetre is érvényesek a médiaszabályok

Miközben az internet térnyerésével folyamatosan átalakul a sajtó- és a szólásszabadság tartalma, továbbra is érvényesek a sajtószabadságra vonatkozó demokratikus jogrend szabályai – mondta Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) és az NMHH Médiatudományi Intézetének közös, „A médiaszabályozás legújabb fejleményei – európai kihívások és megoldási kísérletek” című budapesti konferenciáján csütörtökön.

Elhunyt Földesi Margit történész, újságíró

Földesi Margit tanári hivatása mellett számos jelentős tudományos és ismeretterjesztő munka szerzője, televíziós műsorok szerkesztője, műsorvezetője volt.

A két Kisfaludyról tanácskoztak

Sándor emlékének ápolása jórészt a sümegi és balatonfüredi, Károly kultusza pedig a győri lokálpatriótáknak köszönhető.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.