2022. augusztus 14., vasárnap, Marcell napja

Címke: Kaposvári Egyetem

12 cikk 1/2 oldal

Magyar nyelvű színészképzés a beregszászi főiskolán

Magyar nyelvű színművészosztálya lesz a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának, az erről szóló megállapodást az iskola, a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Színház vezető képviselői írták alá a somogyi megyeszékhelyen pénteken.

Ma szabadabb a magyar színházi élet

Az elmúlt öt évben teljesen átalakult a Nemzeti Színház működése – hívta fel rá a figyelmet Vidnyánszky Attila az ECHO TV Napi aktuális című műsorunkban.

Több mint száz program lesz a Rippl-Rónai Fesztiválon

Száznál is több programot kínál a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvény május 25. és 28. között lesz a somogyi megyeszékhelyen.

Innovatív eljárások az állattenyésztésben

Az állati embriók átültetésén alapuló módszernek köszönhetően a többszörösére növelhető egy kiváló genetikai adottságú tehén utódainak száma.

Analfabéták tömegei özönlenek Európába

A jövőben nem a nemzetállamok, hanem a civilizációk összeütközésével, az iszlám és a keresztény Európa konfliktusaival kell számolni.

Élre tört a régióban a Kaposvári Egyetem

Az első évre felvett hallgatók számának több mint 20 százalékos növekedésével az első helyre került a Dél-Dunántúl régióban a kaposvári egyetem, és ezzel az állami felsőoktatási intézmények országos rangsorában az első öt között kap helyet.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.