2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: Kápolnásnyék

10 cikk 1/1 oldal

Elragadott aranyedények

Puszták aranya címmel a nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatairól és László Gyula régésznek a honfoglalás korát bemutató grafikáiból nyílt kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

Felmenőink a parkban

Pogány Gábor Benő szobrászművésznek a kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában megnyílt tárlatát Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége nyitotta meg.

Győri festők a kastélyban

Újra különleges gyűjteményt mutatnak be a kápolnásnyéki Halász-kastélyban. Ezúttal két győri festő, Cziráki Lajos és Tóvári Tóth István képeit csodálhatják meg a látogatók.

Visszahőkölt érzékek

Művészettörténeti kuriózum, hogy a Ferenczy család tagjai hétszer is kiállítottak a velencei biennálén, amely lényegében a világ legfontosabb képzőművészeti seregszemléje.

Ferenczyék világlátása

A kápolnásnyéki kiállítást megnyitó Kósa Lajos elmondta, hogy ritkának számít az olyan művészcsalád, amelynek tagjai egyenrangú műveket alkottak.

A legnagyobb magyar

Széchenyi István szellemi öröksége, felelősségtudata több annál, mint ami az örökségéből fennmaradt és ma is kézzelfogható – fogalmazott Gulyás Gergely.

Kápolnásnyék: ékszerdoboz a Velencei-tónál

A XX. század eleji állapotot próbálták visszaállítani, ami a korabeli tervek és fényképek részbeni hiánya miatt igazi kihívást volt a kivitelezőknek.

Vonzerő nélkül nem lehet minőségi turizmust létrehozni a Velencei-tónál

Turisztikai vonzerő nélkül nem lehet minőségi turizmust létrehozni a Velencei-tónál, ehhez azonban egységes szemlélet, közös gondolkodás kell a tóparti településeken – mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön Velencén az Örökség a tóparton címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.