2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: kannabisz

10 cikk 1/1 oldal

Uniós drogügynökség: Magyarországon a kannabisz a legnépszerűbb kábítószer

A korábbi évekhez hasonlóan Magyarországon továbbra is a kannabisz a leggyakrabban használt kábítószer, amelynek fogyasztása a 18-34 éves fiatalok, illetve fiatal felnőttek körében összpontosul – közölte kedden közzétett éves jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).

Szerb kábítószercsempész ellen indult eljárás

Magyarországon keresztül próbált kannabiszt és kokaint Németországba csempészni egy szerb férfi, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

KSH: minden ötödik iskolás fogyasztott már drogot

Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma; minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványában.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.